Arbeidsområder
Systemanalyser
Analyser av tekniske/økonomiske problemstillinger ved nettutforminger. Lastflyt- og kortslutningsberegninger på maskenett og radialnett. Resultatet kan utplottes på lastflytdiagram eller datafiler. Pålitelighetsanalyser. Optimalisering av nettdriften. Tilstandskontroll av eksisterende anlegg, vurdering av muligheter for reperasjon og/eller oppgradering.
Finansieringsplaner
Kostnadsoverslag og utskiftningskalkyler. Lønnsomhetsberegninger, bedriftsøkonomisk eller samfunnsøkonomisk. Risikoanalyser.
Forarbeider for konkrete anlegg
Traseundersøkelser, vurdering av klimalaster, informasjonsutveksling med grunneiere og offentlige etater. Utforming av konsesjonssøknader og oppfølging under konsesjonsbehandlingen. Konsekvensutredninger, herunder systemanalyser, utredninger om elektriske og magnetiske felt, landskapstilpasning, osv. Utarbeidelse av skjønnsgrunnlag. Stikking og profilering av linjetrase og byggetomter. Utføres vanligvis ved hjelp av totalstasjoner og automatisk opptegning av terrengmodell/profil. Grunnundersøkelser. Forprosjektering med optimalisering ved hjelp av selvutviklet dataprogram som kommuniserer med AutoCad og ledningsberegningsprogram. Utsetting av masteplasser med tilhørende profilering og bonitering. Visualisering, dvs. konstruksjoner kan inntegnes i 3D på innskannede/digitale foto av spesielle landskapsparti.
Prosjektering
Utførelse av detaljprosjektering. Statiske beregninger av master, fundamenter, liner og tilbehør. Uttegning av master og detaljer. Spesifisering og mengdeberegning. Byggemeldinger og innhenting av krysningstillatelser. Teknisk dokumentasjon.
Bygningskonstruksjoner
Statiske beregninger ved hjelp av dataprogrammer som f.eks. StaadPro. Prosjektering av stål-, betong-, aluminium- og trekonstruksjoner etter Eurocode eller amerikanske standarder.
Anbud, byggekontroll
Utarbeidelse av anbudsdokumenter, innhenting og vurdering av anbud, kontraktsforhandlinger og kontrakt, oppfølging og kontroll i byggetid.
Kvalitetssikring
Kvalitetsikringssystemet er bygget opp etter ISO 9001:2015 og sertifisert av DNV GL. Våre HMS-rutiner skal også sørge for å ivareta byggherrens interesser og HMS-ansvar i prosjekteringsfasen i hht. "Byggherreforskriften".
Kvalitetssikring omfatter:
- Økonomisk risiko og styring.
- Forholdet til lovverk, normer og forskrifter.
- Forholdet til allmennheten, rettigheter og informasjonsplikt.
- Nøyaktigheten i anslasg av klimalaster, skredfare og fare for trevelt, snøsigfare. korrosjonsmiljø og risikovurdering av overspenninger.
- Sikkerheten i systemløsningen - skadereduserende konstruksjoner.
- Kvaliteten i prosjekteringsarbeidet og prosjektstyringen.
- Materialkvalitet og logistikk.
- Montasjearbeidenes kvalitet.
- Tilrettelegging for å unngå ulykker, skader eller andre HMS-problemer både i byggetid og driftstid.
- Drifts- og vedlikeholdsopplegg.
- Opplegg for havarisituasjoner.